Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at O'Reilly Tools of Change for Publishing Conference 2009 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own TOC schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon next [calendar icon] to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Topics

Broadway North (6th Floor)
Add Blogging and Social Media to your personal schedule
8:30am Blogging and Social Media Chris Brogan (New Marketing Labs)
Add Building Communities Around Content to your personal schedule
1:30pm Building Communities Around Content Francois Gossieaux (Beeline Labs & Society for New Communications Research), Ed Moran (Deloitte Services LP)
Broadway South (6th Floor)
Add eBooks I: Business Models and Strategy to your personal schedule
8:30am eBooks I: Business Models and Strategy Michael Smith (International Digital Publishing Forum), Kenneth Brooks (Cengage Learning), Leslie Hulse (HarperCollins Publishers), Cynthia Cleto (Springer Science+Business Media)
Add eBooks II:  Formats, Standards, and Implementation to your personal schedule
1:30pm eBooks II: Formats, Standards, and Implementation Joshua Tallent (eBook Architects, now Firebrand Technologies), Keith Fahlgren (Safari Books Online), Garth Conboy (eBook Technologies, Inc.)
Chelsea-Gotham (7th Floor)
Add Copyright in Today's Digital Age to your personal schedule
8:30am Copyright in Today's Digital Age Dru Zuretti (Copyright Clearance Center), Christopher Kenneally (Copyright Clearance Center)
Add Understanding and Profiting from Print On Demand to your personal schedule
1:30pm Understanding and Profiting from Print On Demand Ashley Gordon (Mockingbird Publishing)
Columbia -Duffy (7th Floor)
Add Introduction to XML for Publishers to your personal schedule
8:30am Introduction to XML for Publishers Eric Severson (Flatirons Solutions)
Add XML in Practice: Formats, Tools, and Techniques to your personal schedule
1:30pm XML in Practice: Formats, Tools, and Techniques Norman Walsh (MarkLogic Corporation ), Bill Kasdorf (Apex Content Solutions), Bob Kelly (The American Physical Society), John Gardner (ViewPlus Technologies, Inc.), Marisa DeMeglio (DAISY Consortium)
7:30am Continental Breakfast
Room: Manhattan Ballroom (8th Floor)
12:00pm Lunch
Room: Atrium (8th Floor)
Add Opening Cocktail Reception (hosted by Mediabistro.com and O'Reilly Media) to your personal schedule
6:30pm Offsite Cocktail Reception
Room: Zanzibar (9th Ave and 45th Street)
Opening Cocktail Reception (hosted by Mediabistro.com and O'Reilly Media)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Blogging and Social Media
Chris Brogan (New Marketing Labs)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Building Communities Around Content
Francois Gossieaux (Beeline Labs & Society for New Communications Research), Ed Moran (Deloitte Services LP)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
eBooks I: Business Models and Strategy
Michael Smith (International Digital Publishing Forum), Kenneth Brooks (Cengage Learning), Leslie Hulse (HarperCollins Publishers), Cynthia Cleto (Springer Science+Business Media)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
eBooks II: Formats, Standards, and Implementation
Joshua Tallent (eBook Architects, now Firebrand Technologies), Keith Fahlgren (Safari Books Online), Garth Conboy (eBook Technologies, Inc.)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Copyright in Today's Digital Age
Dru Zuretti (Copyright Clearance Center), Christopher Kenneally (Copyright Clearance Center)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Understanding and Profiting from Print On Demand
Ashley Gordon (Mockingbird Publishing)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Introduction to XML for Publishers
Eric Severson (Flatirons Solutions)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
XML in Practice: Formats, Tools, and Techniques
Norman Walsh (MarkLogic Corporation ), Bill Kasdorf (Apex Content Solutions), Bob Kelly (The American Physical Society), John Gardner (ViewPlus Technologies, Inc.), Marisa DeMeglio (DAISY Consortium)
7:30am-8:30am (1h)
Break: Continental Breakfast
12:00pm-1:30pm (1h 30m)
Break: Lunch
6:30pm-8:30pm (2h) Event
Opening Cocktail Reception (hosted by Mediabistro.com and O'Reilly Media)
Sponsors
  • Impelsys Inc.
  • Ingram Industries
  • oXygen XML Editor
  • Adobe Systems, Inc.
  • codeMantra
  • Connotate
  • DPCI
  • Innodata Isogen, Inc.
  • LibreDigital
  • Lulu
  • Malloy
  • Mark Logic
  • Media Services Group
  • Quark, Inc.
  • ReadHowYouWant
  • RSuite
  • Safari Books Online
  • Smashwords, Inc.
  • Sterling Commerce
  • Verso Digital

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Sharon Cordesse at scordesse@oreilly.com

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com

Contact Us

View a complete list of TOC contacts