TOC 2011 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at TOC 2011 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own TOC schedule using the personal scheduler function. Mark the workshops, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Topics

Metropolitan East
Add Designing iPad Apps to your personal schedule
9:00am Designing iPad Apps Jennifer Brook (The New York Times), William Couch (USA TODAY), Craig Mod (Flipboard)
Add Financial Modeling for Digital Products to your personal schedule
1:30pm Financial Modeling for Digital Products Timothy Doyle (Harvard University Press), Lorena Jones (Chronicle Books)
Add HTML5: A Workshop for Publishers to your personal schedule
3:30pm HTML5: A Workshop for Publishers Marcin Wichary (Google)
New York East
Add STANDARDS IN FLUX: What’s Happening and What’s on the Horizon in the Publishing Standards Landscape to your personal schedule
9:00am STANDARDS IN FLUX: What’s Happening and What’s on the Horizon in the Publishing Standards Landscape Bill Kasdorf (Apex Content Solutions), Mark Bide (EDItEUR), George Kerscher (Daisy Consortium), Norman Walsh (MarkLogic Corporation )
Add Metadata Boot Camp to your personal schedule
1:30pm Metadata Boot Camp Laura Dawson (Bowker), Adam Witwer (O'Reilly Media, Inc.), Michael Zuberbier (Microsoft Press)
Add Going Digital: Launching a Digital-First Business from within a Traditional Publisher to your personal schedule
3:30pm Going Digital: Launching a Digital-First Business from within a Traditional Publisher Angela James (Carina Press), Jenny Bullough (Harlequin Enterprises Limited)
New York West
Add It's All about Rights to your personal schedule
9:00am It's All about Rights Dru Zuretti (Copyright Clearance Center), Skott Klebe (Copyright Clearance Center)
Add Building a Successful Direct Channel to your personal schedule
1:30pm Building a Successful Direct Channel Allen Noren (O'Reilly Media, Inc.)
Riverside Ballroom
Add ePub Finishing Touches: Fixing Errors, Adding Metadata, and Tweaking Formatting to your personal schedule
9:00am ePub Finishing Touches: Fixing Errors, Adding Metadata, and Tweaking Formatting Joshua Tallent (eBook Architects, now Firebrand Technologies)
Add How to Build Partnerships with Offshore Vendors to your personal schedule
1:30pm How to Build Partnerships with Offshore Vendors Rebecca Goldthwaite (Cengage Learning), Jack Mitchell (PreMediaGlobal)
Add Ebook Distribution Contracts:  Legal Issues and Beyond to your personal schedule
3:30pm Ebook Distribution Contracts: Legal Issues and Beyond Cali Bush (O'Reilly Media, Inc.)
8:00am Coffee
Room: Metropolitan West
3:00pm PM Break
Room: Metropolitan West
12:30pm Lunch
Room: Metropolitan West, Central Park East & West
Add We Heart Books Mixer (co-hosted by O'Reilly and Mashery) to your personal schedule
5:30pm Event
Room: Bowlmor Lanes 222 West 44th Street (between 7th and 8th)
We Heart Books Mixer (co-hosted by O'Reilly and Mashery)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Workshop
Designing iPad Apps
Jennifer Brook (The New York Times), William Couch (USA TODAY), Craig Mod (Flipboard)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Workshop
Financial Modeling for Digital Products
Timothy Doyle (Harvard University Press), Lorena Jones (Chronicle Books)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Workshop
HTML5: A Workshop for Publishers
Marcin Wichary (Google)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Workshop
STANDARDS IN FLUX: What’s Happening and What’s on the Horizon in the Publishing Standards Landscape
Bill Kasdorf (Apex Content Solutions), Mark Bide (EDItEUR), George Kerscher (Daisy Consortium), Norman Walsh (MarkLogic Corporation )
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Workshop
Metadata Boot Camp
Laura Dawson (Bowker), Adam Witwer (O'Reilly Media, Inc.), Michael Zuberbier (Microsoft Press)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Workshop
Going Digital: Launching a Digital-First Business from within a Traditional Publisher
Angela James (Carina Press), Jenny Bullough (Harlequin Enterprises Limited)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Workshop
It's All about Rights
Dru Zuretti (Copyright Clearance Center), Skott Klebe (Copyright Clearance Center)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Workshop
Building a Successful Direct Channel
Allen Noren (O'Reilly Media, Inc.)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Workshop
The Business, Strategy, and Marketing of Mobile Apps
Ken Yarmosh (Individual)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Workshop
ePub Finishing Touches: Fixing Errors, Adding Metadata, and Tweaking Formatting
Joshua Tallent (eBook Architects, now Firebrand Technologies)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Workshop
How to Build Partnerships with Offshore Vendors
Rebecca Goldthwaite (Cengage Learning), Jack Mitchell (PreMediaGlobal)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Workshop
Ebook Distribution Contracts: Legal Issues and Beyond
Cali Bush (O'Reilly Media, Inc.)
8:00am-9:00am (1h)
Break: Coffee
3:00pm-3:30pm (30m)
Break: PM Break
12:30pm-1:30pm (1h)
Break: Lunch
5:30pm-7:30pm (2h) Events
We Heart Books Mixer (co-hosted by O'Reilly and Mashery)
  • Ingram Content Group
  • Qualcomm
  • codeMantra
  • COPIA
  • Impelsys Inc.
  • Aptara
  • Bowker
  • Connotate
  • HP
  • Jouve North America
  • LibreDigital
  • Malloy
  • MarkLogic
  • Random House, Inc.
  • SPi Global
  • Sterling Commerce
  • Baker & Taylor
  • The BookMasters Group
  • Constellation
  • Jacquette Consulting
  • Mashery
  • Silverchair
  • Wolfram
  • Smashwords, Inc.

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Sharon Cordesse at scordesse@oreilly.com

Download the TOC Sponsor/Exhibitor Prospectus (PDF)

View a complete list of TOC contacts

bg