TOC 2012 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at TOC 2012 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own TOC schedule using the personal scheduler function. Mark the workshops, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Astor Ballroom
Add Down & Dirty EPUB 3.0: Building an an EPUB 3.0 From Start to Finish to your personal schedule
9:00am Down & Dirty EPUB 3.0: Building an an EPUB 3.0 From Start to Finish Amanda Gomm (Digital Bindery), Tom McCluskey (Digital Bindery)
Add HTML5 for Publishers to your personal schedule
1:30pm HTML5 for Publishers Sanders Kleinfeld (O'Reilly Media, Inc.)
Soho Complex
Add InDesign to EPUB: The Basics and Beyond to your personal schedule
9:00am InDesign to EPUB: The Basics and Beyond Anne-Marie Concepcion (Seneca Design & Training, Inc.)
Add UX Meets EBook: Usability Professionals Improve The Digital Reading Experience to your personal schedule
3:30pm UX Meets EBook: Usability Professionals Improve The Digital Reading Experience Anne Kostick (Foxpath IND), Louis Rosenfeld (Rosenfeld Media, LLC), Victor Lombardi (Nickel), Whitney Quesenbery (WQUsability)
Chelsea-Gotham
Add The Future of Reading – How to Make Fonts Look Great in e-Books to your personal schedule
9:00am The Future of Reading – How to Make Fonts Look Great in e-Books Vladimir Levantovsky (Monotype Imaging), Steve Matteson (Monotype Imaging Inc.), Geoff Greve (Monotype Imaging Inc.), Alin Jardim (Monotype Imaging)
Add Minimum Viable (Publishing) Product to your personal schedule
3:30pm Minimum Viable (Publishing) Product Todd Sattersten (BizBookLab)
Duffy-Columbia
Add Copyright for Startups to your personal schedule
9:00am Copyright for Startups Edward Colleran (Copyright Clearance Center), Skott Klebe (Copyright Clearance Center)
Add Building Local and Global Communities around Your Brand, Business, and Properties to your personal schedule
1:30pm Building Local and Global Communities around Your Brand, Business, and Properties Bethanne Patrick (Book Riot), Julia von dem Knesebeck (bilandia-media), Guinevere de la Mare (Chronicle Books)
Add How To Shoot, Edit, and Embed Video On Your Website or Ebook to your personal schedule
3:30pm How To Shoot, Edit, and Embed Video On Your Website or Ebook Brian Felsen (CD Baby | BookBaby | HostBaby )
Add Ignite TOC to your personal schedule
6:00pm Plenary
Room: Broadway Ballroom
Ignite TOC
12:30pm Lunch
Room: Atrium (8th Floor)
Empire-Hudson
Add Kindle eBooks from ePub: Automated or Manual to your personal schedule
9:00am Kindle eBooks from ePub: Automated or Manual Joshua Tallent (eBook Architects, now Firebrand Technologies)
Add Using WordPress for Digital Workflows and More to your personal schedule
1:30pm Using WordPress for Digital Workflows and More Kirk Biglione (Oxford Media Works), Hugh McGuire (PressBooks / LibriVox / Iambik )
8:00am Coffee
Room: 7th Floor Foyer
3:00pm Afternoon Break
Room: 7th Floor Foyer
Add Booth Stroll to your personal schedule
5:00pm Event
Room: Exhibit Hall
Booth Stroll
Add TOC Welcome Party to your personal schedule
7:30pm Event
Room: New York Public Library (5th Avenue at 42nd Street)
TOC Welcome Party
9:00am-12:30pm (3h 30m) Make
Down & Dirty EPUB 3.0: Building an an EPUB 3.0 From Start to Finish
Amanda Gomm (Digital Bindery), Tom McCluskey (Digital Bindery)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Make
HTML5 for Publishers
Sanders Kleinfeld (O'Reilly Media, Inc.)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Make
Breaking The Page: Content Design For An Infinite Canvas
Peter Meyers (Citia)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Make
InDesign to EPUB: The Basics and Beyond
Anne-Marie Concepcion (Seneca Design & Training, Inc.)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Manage
Hippo In Ballet Shoes, Or Greyhound On The Track? Applying Agile Methodologies To Traditional Publishing
Kristen McLean (Bookigee)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Make
UX Meets EBook: Usability Professionals Improve The Digital Reading Experience
Anne Kostick (Foxpath IND), Louis Rosenfeld (Rosenfeld Media, LLC), Victor Lombardi (Nickel), Whitney Quesenbery (WQUsability)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Make
The Future of Reading – How to Make Fonts Look Great in e-Books
Vladimir Levantovsky (Monotype Imaging), Steve Matteson (Monotype Imaging Inc.), Geoff Greve (Monotype Imaging Inc.), Alin Jardim (Monotype Imaging)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Make, Market
Optimizing Your Web Site for Discovery: A Workshop
Jesse McDougall (Me)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Manage
Minimum Viable (Publishing) Product
Todd Sattersten (BizBookLab)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Manage
Copyright for Startups
Edward Colleran (Copyright Clearance Center), Skott Klebe (Copyright Clearance Center)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Market
Building Local and Global Communities around Your Brand, Business, and Properties
Bethanne Patrick (Book Riot), Julia von dem Knesebeck (bilandia-media), Guinevere de la Mare (Chronicle Books)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Make, Market
How To Shoot, Edit, and Embed Video On Your Website or Ebook
Brian Felsen (CD Baby | BookBaby | HostBaby )
6:00pm-7:00pm (1h) Event
Ignite TOC
12:30pm-1:30pm (1h)
Break: Lunch
9:00am-12:30pm (3h 30m) Make
Kindle eBooks from ePub: Automated or Manual
Joshua Tallent (eBook Architects, now Firebrand Technologies)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Make
Using WordPress for Digital Workflows and More
Kirk Biglione (Oxford Media Works), Hugh McGuire (PressBooks / LibriVox / Iambik )
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Manage
The Changing World of Digital Rights & Publishing Agreements
Dana Newman (Dana Newman)
8:00am-9:00am (1h)
Break: Coffee
3:00pm-3:30pm (30m)
Break: Afternoon Break
5:00pm-6:00pm (1h) Event
Booth Stroll
7:30pm-9:30pm (2h) Event
TOC Welcome Party
  • Publishers Weekly
  • Ingram Content Group
  • COPIA
  • codeMantra
  • Impelsys Inc.
  • SPi Global
  • Baker & Taylor
  • Blackboard
  • Bowker
  • Hewlett Packard
  • Innodata
  • Jouve North America
  • MarkLogic
  • Newgen KnowledgeWorks
  • Océ North America
  • Temis
  • Aptara
  • Atex
  • LibreDigital
  • Media Services Group
  • MarkLogic
  • Smashwords, Inc.

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Sharon Cordesse at scordesse@oreilly.com

View a complete list of TOC contacts